Skapar sammanhang,
ett skratt åt gången.

StandUp Sverige är en samlingsplats för Sveriges standup-kultur. Upptäck vårt nätverk av komiker och klubbar, där kvalitet och gemenskap står i fokus. Med ett dedikerat fokus på att främja mångfald och stödja både etablerade och lovande talanger, är StandUp Sverige en oöverträffad plattform för att uppleva det bästa av svensk standup. Välkommen till en värld av humor och underhållning, där varje skratt är en del av vår ständigt växande gemenskap.

Läs mer

Standupkomiker

  • Ahmed Berhan

    Ahmed Berhan Omer, född den 24 januari 1985 i Stockholm, är en hyllad svensk ståuppkomiker och skådespelare. Med rötter från Eritrea har han använt sin personliga bakgrund som grund för sitt komiska material, ofta med fokus på rasism, fördomar och ungdomens utmaningar i dagens Sverige. Ahmed har gjort sig känd genom sina framträdanden på Raw Comedy Club och i olika TV-program som "Ahmed i medeltiden" och "Parlamentet".

  • Karin Adelsköld

    Karin Adelsköld, med en imponerande karriär som ståuppkomiker sedan 2008, är en sann multifacett av svensk underhållning och digital innovation. Hon kombinerar sin passion för teknik och humor för att skapa en unik blandning av underhållning och insikt, vilket har resulterat i att hon utsågs till Årets kvinnliga komiker 2011 vid Svenska Standupgalan .

  • Agnes Hirdwall

    Agnes Hirdwall är ett känt namn inte bara för sina skådespelartalanger men även som en stigande stjärna på Sveriges standup-scen. Med en bakgrund inom både skådespeleri och TV-produktion har Agnes en bred repertoar av historier och skämt som fångar publiken med sin charm och värme.

  • Anis Don Demina

    Anis Don Demina, född i Sundsvall och uppvuxen i Jordbro, har sedan ung ålder visat en otrolig mångsidighet. Från tidiga rapparframträdanden till att bli en av Sveriges mest omtyckta DJs och musikproducenter, har Anis en resa fylld av kreativitet och passion.

  • Ann Westin:

    Ann Westin, en etablerad komiker från Göteborg, har sedan sitt genombrott på Norra brunn 1996 blivit en stående figur i den svenska humorvärlden. Med ett riktigt kall till att roa och en skarp blick för det absurda i vardagen, har Ann charmat publiken med sin unika komiska stil .

  • Hampus Hedström

    Hampus Hedström har seglat upp som en av Sveriges mest folkkära komiker, en resa som började på Youtube och ledde honom ända till de mest ansedda standup-scenerna. Med sin seger i "Let's Dance" och en humor som inte lämnar någon oberörd, har Hedström etablerat sig som en stark närvaro i den svenska humorvärlden

  • Ola Söderholm

  • Jonathan Unge

  • Messiah Hallberg

    Messiha Hallberg är inte bara en komiker utan en nydanare inom svensk humor. Född ur journalistiken, gjorde han sin entré i stand-up comedy under pappaledigheten 2009 och på mindre än ett år etablerade han sig som ett av de hetaste namnen på den svenska humorscenen.

  • Johan Glans

    Johan Glans humorstil är en kavalkad av vassa och träffsäkra punchlines, kryddad med en ironisk och satirisk ton.

Få feeling

Njut av våra klipp med oupptäck comedy-guld från våra omfattande arkiv inspelade på någon av Standup Sveriges fantastiska klubbar

Snälla snälla snälla dela dina roligaste ögonblick på våra sociala medier. Ju fler människor vi når, desto mer levande och spännande blir vår gemenskap

Få feeling

Njut av våra senaste klipp med oupptäck comedy-guld från våra omfattande arkiv inspelade på någon av Standup Sveriges fantastiska klubbar

Snälla snälla snälla dela dina roligaste ögonblick på våra sociala medier. Ju fler människor vi når, desto mer levande och spännande blir vår gemenskap

Stödjer komiker för mer skratt –
vår gemenskap, ditt nätverk.

StandUp Sverige är alla komikers nav för en blomstrande standup-karriär och en skrattfylld underhållning. För komiker erbjuder vi en plattform att synas, marknadsföra sig och boka gig på anslutna klubbar, medan standup-entusiaster får tillgång till en levande gemenskap och de bästa komikerna i Sverige. Genom vår dedikation till kvalitet och mångfald, ger vi dig verktygen för att växa och utvecklas i standup-världen. Välkommen till StandUp Sverige – där ditt skratt är vår framgång.

Läs mer

Standup-klubbar

  • Boka biljett!

    Comedy Nation has created a nation of laughter where comedians from all corners of the country come together to take the audience on a humorous journey. A place where laughter creates a community of joy.

  • Raw Comedy är inte bara en stand-up klubb - det är en upplevelse. Med en historia som sträcker sig tillbaka till 2005 har vi stolt producerat några av de mest minnesvärda showerna i hela Sverige. Och nu är det din tur att vara en del av det!

  • Norra Brunn är sveriges just nu älsta standup klubb som ligger på Surbrunsgatan. Man kan säga att svensk stand up startade här. Ett viktigt steg i utvecklingen av svensk ståuppkomik var Stand Up Comedy Klubben, som hade premiär på Norra Brunn i oktober 1989. Här spelades tv-programmet Släng dig i brunnen in från år 1990 till år 1997.