Skämta om fotboll

skämta om fotbollDet är vanligtvis väldigt givande att skämta om fotboll. Det är lite som att skoja om påven – något som är så heligt och allvarligt för många människor måste man helt enkelt skratta åt också.

Fotbollsstjärnor blir lätt kungar som behöver påminnas om att de är vanliga människor. Det är kul när storheter gör bort sig och det är vansinnigt roligt att höra komiker raljera om företeelsen fotboll från ett annat perspektiv än den gravallvarlige fotbollsfrälstes. Distansen är nyttig. Numera går det också att få en vidare bild av spelare via sociala medier och det gör att man får ännu mer stoff att skämta om. De agerar i så många olika sammanhang, till exempel som fotomodeller och som marknadsförare av olika varumärken. Att skratta åt dem är ett annat sätt att lära känna dem och älska dem.

Den norrländske komikern Ronny Eriksson drar ner många skratt på fotbollsgalan 1998 när han beskriver sitt liv som ordförande i Sattavaaras fotbollsförening. Mycket klarsynt och humoristiskt. På senare tid har man kunnat se komikern Carl Stanley på Facebook i det roliga filmklippet ”Sluta dalta med era barn” som handlar om alla blivande fotbollsproffs och hur de curlas av föräldrarna. Partaj-gänget har också gjort parodiska sketcher om Zlatan.

Den störste av dem alla får också utstå lite mer än alla andra. Det händer förövrigt att Zlatan själv skojar till det ibland när han uttalar sig i media. Skratt förenar människor och det är helt i enlighet med fotbollens mål.

För dig som gillar fotboll och vill ta del av både skämmt och nyheter ifrån den norska fottbollscesen bör läsa mer inne på fotballsiden.