Dags för en Skam för Sverige 2

Nu är det snart premiär för föreställningen ”En skam för Sverige 2” med Magnus Betnér och Soran Ismail. Föreställningen är en efterlängtad uppföljare till deras turné 2013 ”En skam för Sverige” som hyllades över hela landet. Föreställningen utsågs också till Årets föreställning på stand up-galan. Mycket av materialet kretsade då kring invandring och Sverigedemokraterna, men enligt Betnér och Ismail var det mer av en slump av det blev så. Materialet i den kommande föreställningen, ”En skam för Sverige 2”, är däremot helt nytt. Den kommer att behandla olika samhällsfrågor som politik, religion, fördomar, Facebook och vardagliga händelser. Både Betnér och Ismail har ett stort engagemang för samhällsfrågor vilket skildras i deras föreställning. De vill att föreställningen ska ge publiken en tankeutmaning och nya perspektiv på saker som folk redan pratar om. Nytt för turnén denna gång är också en gemensam mellanakt som kommer att framföras varje kväll. Detta kommer att improviseras och blir därför unikt för publiken som är där. Biljetterna till turnén släpptes den 6 april och premiären utspelar sig på Lunds Statsteater den 30 september 2016. I nuläget är det nästan 50 föreställningar inbokade med den sista i Nynäshamn den 24 mars. Deras förra föreställning hade totalt 112 shower så chansen är stor att det blir en förlängning på den kommande turnén. Soran Ismail föddes 1987 i Iran och fick sitt genombrott i underhållningsprogrammet Parlamentet 2008 där han var programmets yngsta programledare. Han genomförde också en soloturné 2010 ”Soran Ismails underbara resa genom Sverige”. Magnus Betnér, 41 år, uppmärksammades för sin roll i Parlamentet i början av 2000-talet och Stockholm live. Därefter har han gjort ”Inget är heligt”, ”Tal till nationen” och ”Livets ord”. Han har dessutom fått priset ”Årets manliga komiker” på den Svenska stand up-galan. Betnér har också nyligen släppt boken ”FAQ: Frequently Asked Questions”, där han svarar på frågor som han fått.